Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Már az első félidőben eldöntötte a KSC csapata a BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós elleni idegenbeli mérkőzést, melyet végül 65-92-re nyertek meg a szekszárdiak. A csapatból Miklós Melinda 18 ponttal, 5 lepattanóval, 9 gólpasszal és 3 labdaszerzéssel, Ruthy Hebard 22 ponttal, 6 lepattanóval és 6 gólpasszal, Goree Cyesha pedig 21 ponttal és 6 lepattanóval vétette észre magát.

NŐI KOSÁRLABDA NB1 A-CSOPORT ALAPSZAKASZ, 15. FORDULÓ

BKG-PRIMA NATURA SZIGETSZENTMIKLÓS – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 65-92 (15-30, 10-21, 15-23, 25-18)
Szigetszentmiklós, 200 néző. Vezette: Szilágyi, Kapusi, Gruber.

SZIGETSZENTMIKLÓS: Takács, Katona 4, Szabó, JONES 9/3, DEGBEON 16/3. Csere: Perez 9/3, VÁRI 15/12, Aldazabal 9/6, Duka 3/3, Gróf. Edző: Gedei Tibor.
SZEKSZÁRD: STUDER 9/3, MIKLÓS 18/12, VIVIANS 11/3, GOREE 21, HEBARD 22. Csere: Krnjics, Szücs, Wallace 9/3, Bálint 2. Edző: Djokics Zseljko.

Az eredmény alakulása. 4. perc: 4-13. 8. p.: 8-27. ?13. p.: 19-37. ?17. p.: 21-46. ?23. p.: 29-57. 28. p.: 37-68. 32. p.: 46-78. 37. p.: 58-84.
Kipontozódott: Szücs (38. p.), Goree (39. p.).

MESTERMÉRLEG

Gedei Tibor: – Az első félidőben keménységben és szervezettségben példát mutatott nekünk a Szekszárd. Abból amit gyakoroltunk, (bár nem sok időnk volt mivel a külföldi játékosok hétközben értek vissza), az első félidőben szinte semmit nem tudtunk megvalósítani. Leginkább azért nem, mert puhák voltunk, nem harcoltunk meg a pozícióért, nem ütöttük be a faultokat. A második félidőben agresszióban valamennyire fel tudtunk javulni, illetve elkezdtünk kommunikálni és elkezdtük a szetteket végig játszani, amikből olyan dobóhelyzetek adódtak, amiket értékesíteni is tudtunk. Azért is bosszantó, mert a Szekszárd a második félidőben sokszor a legjobb ötösével volt fent, úgyhogy velük tudtunk pariban lenni. Az első félidőben is jobban meccsben lehettünk volna, hogy ha nem ijedünk meg a nyomástól és hogy ilyen szintű keménységet edzésen nem tudunk gyakorolni. Az egyik célunkat elértük, a második félidőben úgy gondolom, hogy fejlődtünk mérkőzésen belül, viszont nem lehet így mérkőzést kezdeni és hinni kell, hogy pariban tudunk lenni egy ilyen szintű csapat ellen is. Szekszárdnak minden szinten és minden fronton sok sikert kívánok.

Djokics Zseljko: – Örülök a győzelemnek és gratulálok a csapatomnak. Az első félidőben nagyon szépen védekeztünk, ez volt a mai meccsre a fő feladatunk, huszonöt ponton tartottuk a BKG-t. A jó védekezésből jöttek a jó támadások, jól futottunk, szépen kosárlabdáztunk. A harmadik negyedben kezdtünk védekezésben tompulni. Kevesebbet kommunikáltunk, ott már nem volt meg az a fókusz, amit szerettünk volna negyven percen keresztül tartani. Ami aztán az utolsó negyedben teljesen felborult, kaptunk huszonöt pontot, annyit mint az első félidőben összesen. Ez egy kicsit rossz szájízzel tölt el, ennek nem örülök. Erre a mentségünk, hogy öt fős rotációval játszunk. Nagyon remélem, hogy a beteg és a sérült játékosok mihamarabb felépülnek. Nagyon nehéz ezt, amit mi játszunk ilyen szinten tartani. Kedden indulunk Isztambulba és az Euroligában nagyon kemény a ritmus. Gratulálok a BKG-nak. Az utolsó negyedbeli teljesítményüknek főleg.