Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A legtöbbünk néha irigykedve néz azokra a lányokra és nőkre, akiknek mindig szép fényes és egészséges a hajuk. Most mutatunk pár olyan dolgot, amitől fénytelenné válik a hajad. Ha ezeket elhagyod, a fakó lokniktól is elköszönhetsz.

Hőkezelés

Ha nem olyan csillogó a hajad, mint szeretnéd, lehet, hogy sokszor formázod hővel a hajad. Ez a hajszálak tengelye mentén bekövetkező töréshez, úgynevezett Trichorrhexis nodosa-hoz vezet, ami látványosan fakóbbá, élettelenebbé teszi a hajat.

Napfény

A napfény nem csak a festett tincseket, de a természetes hajat is kifakítja. Az UV fény ugyanis felnyithatja a kutikulákat és megtörheti a pigmenteket, ezzel élettelenné téve a hajadat. A megoldás az lehet, ha a legerősebb napsütéses órákban kalappal vagy kendővel véded a hajadat, egyébként pedig UV-védelemmel ellátott hajápolót használsz.

Festés

A festéshez minden alkalommal fel kell nyitni, majd visszazárni a hajszálak szerkezetét, hogy a pigmenteket be lehessen juttatni. Minél többször történik ez meg, a hajszálak felülete annál sérültebbé válhat, és kevésbé tükrözi majd vissza a fényt.