Folytatódik a Kultúrkortyok Szabadegyetem Szekszárdon. A Babits Mihály Kulturális Központ soron következő programjában Krizsán Árpád, a paksi Atomenergetikai Múzeum pedagógusának Az energia, avagy mindent arra használjunk, amire való! című előadására várják az érdeklődőket.

Június elsején, csütörtökön 18 órától a Csatár teremben

Krizsán Árpád előadásában az energia témakörét járja körbe, amelyet ezúttal hétköznapi oldalról közelít meg: minden ember kapcsolatban áll az energia fogalmával, hiszen az életünkhöz számos formában kötődik. A múzeumpedagógus számba veszi az energiával való kapcsolatunkat a táplálkozás, mindennapi tevékenységeink, valamint a munkavégzés során. Fontos az energetikában a melegítés, fűtés, vagy a villamosenergia előállítása és felhasználása is.

Az előadáson nagy hangsúlyt kap a villamosenergia, a szakértő beszámol annak termelési, valamint a tudatos fogyasztás lehetőségeiről. Krizsán Árpád röviden górcső alá veszi a Paksi Atomerőmű aktuális helyzetét és a radioaktivitás témakörét is, emellett néhány izgalmas kísérletet is bemutat.

Ezúttal energetizáló gyümölccsel és frissítővel várják a Kultúrkortyok Szabadegyetem hallgatóságát!  

A belépés díjtalan.