Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Közreadták a CarMats legújabb kutatásának eredményét. A vizsgálatban a világ legszebb országútjait elemezték számos szempont alapján. Például figyelték a napos órák számát, a fényszennyezést, a nemzeti parkok közelségét és az átlaghőmérsékletet is.

Top tíz

A világ legszebb autóútjának végül az ausztrál The Savannah Way-t választották, a második lett az Egyesült Államokban futó The Grand circle, a legendás Route 66-t pedig a harmadik helyre rangsorolták.

 Hazánk is bekerült a sorba, a Duna-menti autóút az előkelő 7. helyen végzett.

Nagy örömünkre felbukkant tehát a Duna-menti út benne a szerb, a magyar és a szlovák illetve osztrák szakaszokkal. A sorban mögötte végzett mások mellett a Transzpantaneria, valamint a Botswanát és Namíbiát összekötő Transz-Kalahári utat.

Nem csak az útszakasz vívta ki az elismerést

A világ legnagyszerűbb helyei közé választotta a TIME a Néprajzi Múzeumot az Operaházzal, a Zene Házával és a Szent István Teremmel együtt. A Magyar Zene Házát a világ egyik legismertebb építészmagazinja wow-listájának élére rangsorolta, nem mellesleg pedig nemrégiben Európa vezető új turisztikai látványosságának is megválasztották.

  (fotó: Unsplash)