Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Itt egy lehetőség! A Mathias Corvinus Collegium általános- és középiskolásoknak szóló programja idén is felvételt hirdet "a nyitott, kíváncsi" diákoknak, akik érdeklődnek hasznos tananyagok és izgalmas közösségi programok iránt.

Az MCC fiatal tehetség programja és középiskolás programja Magyarországon már 15 városban érhető el, a Kárpát-medencében pedig további 10 központban várja az érdeklődő diákok jelentkezését. Ezek közül az egyik a szekszárdi.

A tehetséggondozó programok iskola mellett végezhető, ingyenes kurzusaira a középiskolás programban június 18-ig, a fiatal tehetség programban június 30-ig várják a magyarországi, valamint külhoni magyar általános- és középiskolások jelentkezését.
 

Vagyis még nem késtél le semmiről!

A legfiatalabbakat ötödik osztályos kortól élménypedagógiai módszertanra épülő, gyakorlatorientált tehetséggondozó képzéssel várják, míg a középiskolás programba felvételt nyert tanulók érdeklődési körüknek megfelelően választhatnak a négy- vagy nyolchetes rendszerben működő e-learning kurzusok közül. A társadalomtudományok iránt érdeklődő középiskolás tanulók fejlődését az MCC középiskolás ösztöndíjprogramja is segíti. A programban, amelyre április 17-től május 31-ig lehet jelentkezni, 25 sikeres pályázó végezhet egy-egy társadalomtudományokkal összefüggő, önálló kutatást 10 hónapon keresztül.

A gyakorlati tudás mellett talán még fontosabb, hogy barátokat szerezhetsz itthon és a nagy világban!