ARAK fedettpályás magasugró versenyt rendeztek 2022. január 20-án Székesfehérváron a Regionális Atlétikai Központ munkacsarnokában. A versenyen csupán a MASZ versenyengedélyével rendelkező U14, U16, U18 és U20 és felnőtt korosztályú atléták vehettek részt. A csarnok befogadó képességeihez és a Covid járvány jelenlegi helyzetéhez igazodva a versenyt zárt keretek között rendezték meg.

Öt versenyző Szekszárdról

A Szekszárdi Sportközpont Atlétika Szakosztálya öt versenyzőt nevezett a versenyen, akik jelenleg a februárban megrendezendő országos bajnokságra készülnek, de ez a verseny a felkészülés kiegészítéseként nagyon jó lehetőségnek bizonyult. Katona Kitti, Posta Flóra, Máté Ifeoma Mária, Gréczy Balázs és Kiss Bendegúz indultak a versenyen, közülük Katona Kitti jutott fel a dobogóra a 3. helyet megszerezve.

„Az első felkészülési versenyre munkából mentek a sportolóink, vagyis az edzés munkán nem könnyítettek a verseny előtt, a formaidőzítést a februári országos bajnokságokra tervezzük. Szintén fontos szempont volt, hogy a november 2. óta zajló hosszú téli felkészülés “monotóniáját” megtörjük, ismét egy kis versenyszellem, versenydrukk költözzön atlétáink életébe. Erre tökéletesen alkalmas volt ez a családias verseny.” írják a Sportközpont oldalán.

Képek: Szekszárdi Sportközpont