Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Oláh Erika és Eisenmayer Jenő tűzzománc kiállítása nyílik Szekszárdon a Babits Mihály Kulturális Központ Márványtermében. A kiállítást megnyitja: Könyv István János grafikusművész, a Magyar Kultúra Lovagja.

Szavak helyett, legyenek, színek, fények, csend, hit, szeretet. Meséljenek a tüzes aranyak, a fortyogó bordók. Táncoljanak a fények, hogy életre keljen a zománc. Lepjen meg a csend két kalapács ütés között. Mutasson utat a szeretet az anyag és az alkotás iránt. Tanítson a hit csendre, szeretetre a szavak helyett.

A kiállítókról néhány gondolat

Oláh Erika 1989 óta foglalkozik tűzzománccal. 1990 óta különböző szakmai zsűrik minősítik alkotásait. 1991 óta állít ki rendszeresen. Több közös és egyéni kiállítás van mögötte. Képei megtalálhatók külföldön és itthon, magángyűjteményekben és közintézményekben egyaránt.

Eisenmayer Jenő 30 éve ötvös-ékszerészként tevékenykedik. Ékszerészként foglalkozik divatékszerek készítésével, a szecesszió és különböző korok ékszereinek újraalkotásával és az aranyműves szakma minden ágával. Ötvösként pedig foglalkozik történelmi fegyverek, kardok, honfoglalás kori tarsolylemezek, ékszerek vereteinek domborításával, cizellálásával.

Három évtized tükre

Az alkotó házaspárt a közös gondolkodás, az együtt dolgozás hozta össze. A legújabb kiállítási anyaguk az utóbbi időszak szellemi termése és egyben válogatás az elmúlt 30 év alkotásaiból. A kiállításra kerülő anyag úgy témaválasztásban, mint zománc technikában sokszínű és változatos. A képek témájukat tekintve érzékeltetik az emberi kapcsolatokat, megidézik a természetet és a szakralitást. Közös alkotásaikat a vörösréz köti össze.A belépés díjtalan.

A kiállítás megtekinthető: 2023. január 7-ig az intézmény nyitvatartási idejében.