Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy mediterrán ciklon hatására a felhős, borongós időben sokfelé kell számítani esőre, záporokra, de átmeneti szünetek is lesznek a csapadékhullásban.   Napközben a délkeleti és a déli tájakon egy-egy helyen akár az ég is megdörrenhet. Több tájegységünkön is élénk lehet a változó irányú szél.  

Kora délután 2 és 14 fok közötti csúcsértékekre van kilátás, délen, délkeleten lehet legenyhébb az idő.

A péntekről szombatra virradó éjjel újabb csapadékmező érkezik, viszont ekkor már az esőt egyre többfelé válthatja fel havas eső, havazás, de átmenetileg ónos esőre is számítani kell. Napközben északnyugat felől megkezdődik a felhőzet felszakadozása, a Dunántúlon már csak elszórtan alakulhat ki egy-egy futó hózápor, viszont északon, északkeleten még havazhat, a délekeleti tájakon pedig eső, havas eső eshet. Az északi-északnyugati szelet sokfelé élénk, erős, helyenként akár viharos lökések is kísérhetik, így ezeken a tájakon kisebb hófúvás is kialakulhat. Hajnalban -4 és +4, napközben -2 és +5 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Kezdetben kettősfronti hatás érvényesül, majd délután egyre többfelé hidegfronti hatás veszi át az uralmat. Emiatt fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás, keringési problémák, szédülés és alvászavarok is jelentkezhetnek. Nehéz nap vár a szívbetegekre és az idősekre, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.

Egy hangulatos kis dekoráció az adventi készülődésben.
Köszönjük a fotót Kovács Mihályné Melindának!