Azonnal értesítsd a hatóságot! Férfiaknak ajánlott étrend-kiegészítő kapszulákban mutatott ki szildenafil és tadalafil gyógyszer-hatóanyagot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal   laboratóriuma, ezért kötelezték a forgalmazót a termékek kereskedelmi forgalomból való azonnali kivonására és a fogyasztóktól való visszahívására. Megtiltották ezen   termékek további forgalmazását.

Érdemes látogatni a Nébih weboldalát

A Nébih honlapján   megtekinthető  a Maho Silver Trans Kft. által forgalmazott, „ROYAL-G POWER”, valamint a „DRAGON POWER ORIGINAL” márkanevű étrend-kiegészítők kapszulánkénti összetevő anyag tartalma. Mint írják  az étrend-kiegészítő egyetlen kapszulájában a hatóanyagok külön-külön is jóval meghaladják a terápiás dózis legmagasabb értékét. Hozzáteszik, hogy a forgalmazóval szemben idén áprilisában a „The Boss” megnevezésű étrend-kiegészítő termék miatt indult eljárás, mert gyógyszer-hatóanyagot tartalmazott.

Tilos a gyógyszerhatóanyag felhasználása

Az étrend-kiegészítők az érvényes uniós és hazai szabályozás szerint élelmiszernek minősülnek, amelyekben gyógyszer-hatóanyag felhasználása tilos. A termékek a jelölés alapján kizárólag növényi hatóanyagokat tartalmaznak, ami a valóságnak nem felel meg, így hamisítványnak minősül. Elfogyasztásuk komoly egészségkárosodási kockázatot jelenthet a fogyasztóknak.

A mellékhatások között szerepelhet látásromlás, hallásromlás, fülzúgás, súlyos kimenetelű kardiovaszkuláris tünetek, szívelégtelenség, vérnyomás ingadozás

– áll a Nébih honlapján. A hivatal kéri a vásárlókat, amennyiben a fenti készítmények forgalmazását észlelik, a lakosság egészségének védelme és a gyors hatósági intézkedések érdekében jelezzék a Nébih ZöldSzámán vagy e-mail címén .

fotó: illusztráció, pixabay

Bíznak a Tolna megyeiek segítségében is.