Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Első felnőtt aranyérmét szerezte meg Pupp Noémi Münchenben, a Kajak-kenu Európa-bajnokság zárónapján. Előző nap pont lemaradt a dobogóról Fojt Sárával, akivel az 500 méteres kajak kettes kategóriában negyedik helyezést értek el.

Pupp Noémi Európa Bajnok

Vasárnap szerencsésen alakult a futam. Az Atomerőmű SE 24 éves kajakosa egy gyengébb rajt után fokozatosan zárkózott fel, majd 600 méternél át is vette a vezetést és nem engedte ki a kezéből.

„Nagyon jónak éreztem a pályámat, bár kicsit beragadtam a rajtban. A végére aztán szerencsére akkora előnyt tudtam összeszedni, hogy bár jött a lengyel lány, nem tudott megfogni. Csodálatos érzés volt a dobogó legfelső fokán állva hallgatni a magyar himnuszt.” – mondta Noémi.

Testvére is sportoló

Noémi vezetékneve ismerős lehet a sportkedvelők körében, hiszen ő Pupp Réka, olimpiai ötödik helyezett, junior és ifjúsági Európa bajnok cselgáncs sportoló testvére.

„Még nem sikerült beszélnem a testvéremmel, mert éppen most utazik haza a japán edzőtáborból, de ha valaki, akkor ő tudja, hogy ez mit jelent. Mindig mindenben egymás mellett állunk, úgyhogy ez az ő érme is. Tőle láttam, tanultam, hogy milyen sportembernek lenni.”

Kép: Pupp Noémi