8 hónap

London nagyszerű hely és sok pozitív tulajdonsága között fontos sarokpont, hogy folyamatosan, napról napra változik. épül-szépül. Jól megfér egymás mellett a régi és az új, már mindenki hozzászokott az üzleti negyed üvegpalotáihoz és felhőkarcolóihoz is. Már nem fortyognak a lokálpatrióták a 309,7 méter magas Shard miatt, hanem megtanultak együtt élni az újításokkal, a jövő megoldásaival. Attól még ugyanúgy megvannak a város középkorból maradt emlékei, a Viktoriánus éra szépségei, csak éppen becsatlakozott a jelen és a jövő is. Most pedig megérkezett egy új „felhőbökdöső” épület, aminek legnagyobb előnyét a londoniak és a turisták is kihasználhatják.

A Bishopsgate 22-es szám alatti épület összesen 58 emelet magas, jó 10 métert ver rá a Shardra. Ráadásul a Horizon 22-be teljesen ingyenesen lehet belépni, csupán előfoglalásra van szükség. Ez most elég nehézkes, mert óriási az érdeklődés, de persze nem is lehetetlen és ha kicsit elcsitul a sajtóvisszhang, várhatóan könnyebb lesz a feljutás a roppant épületbe.

41 másodperc alatt ér fel a csúcsra a lift, közben fülpattogásra lehet számítani, hiszen nagyon gyors ez a szintkülönbség-váltás ennyire rövid idő alatt.

Odafent elképesztő látvány fogad: London egy olyan szögből, ahonnan még nem volt szerencsénk megcsodálni. A felsleges körök és faksznik helyett csupán az üvegpanelek kaptak helyet, a mindenségben „lebegünk”, a madarak birodalmából figyelhetjük a folyton nyüzsgő várost. Hosszú percekig kereshetjük a kedvenc kupolákat, épületeket, hidakat, csomópontokat: minden meglesz, a Horizon 22-ből nem lehetnek titkai a fővárosnak.

Nem elég, hogy London legmagasabb kilátója nyílt meg, de egyúttal a kontinens legmagasabbja is!