A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság adott otthont a napokban megtartott Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület (RSOE) megyei taggyűlésének. Az eseményt hibrid módon tartották, így Dobai Sándor, az RSOE elnöke, Rába Lajos az RSOE elnöki tanácsadója, valamint Polyák András György az RSOE junior koordinátora és titkára az online térben, a Tolna megyei tagszervezet 33 fős létszámából 21 tag jelenlétével képviseltette magát.

Segítséget nyújt 

A taggyűlésen Dr. Ackermann Zsuzsanna, az egyesület Tolna megyei titkára köszöntötte a megjelenteket, majd előadásában visszatekintett az idei évben negyven évessé vált RSOE történetére. Elmondta, hogy a közfeladatot ellátó, közhasznú, nonprofit társadalmi szervezet több mint ezer fős taglétszámmal és 30 tagszervezettel rendelkezik. Az RSOE számos olyan tevékenységet lát el, amelynek segítségével nagyban hozzájárulhat az állampolgárok biztonságának fokozásához, a katasztrófavédelem központi szervének megbízásából viharjelző rendszereket is üzemeltet. 

Eredményes a közös munka

Az előadást követően Dr. Balázs Gábor tűzoltó dandártábornok felvázolta az elmúlt egy év közösen végzett munkáját, annak eredményeit. Dobai Sándor, az RSOE elnöke az egyesület töretlen fejlődését, a digitális kor kihívásaihoz való rugalmas alkalmazkodását és a folyamatos megújulást emelte ki. 

Zárásként a résztvevők megvitatták az utóbbi évek szakmai tapasztalatait és további sikeres együttműködést kívántak egymásnak.