Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az első dolog, amit először figyelünk meg másokon, az nem más, mint a fogak és a mosoly. Fogaink az ujjlenyomathoz hasonlóan működnek: egyedi információkat közölnek rólunk, és pillanatok alatt lerántják a leplet a mosoly mögött álló személyről. De mégis hogyan és mit árul el a fogunk?

Dr. Sahil Patel, a londoni Marylebone Smile Clinic fogorvosa szerint a szorongó, teljesítményorientált emberek gyakran csikorgatják a fogaikat – anélkül, hogy észrevennék –, ami egy idő után az őrlőfogakon is meglátszik majd –, míg az élesebbek agresszív hajlamot sugallnak, ami szintén a gyakori csikorgatás, illetve a túlzott, erőteljes fogmosás eredménye. A rendszeres fogcsikorgatás kellemetlen tüneteket és bajokat okozhat számunkra: egyrészt rendkívüli módon rombolja a fogakat, a fogfájáson és fogérzékenységen kívül pedig táplálkozási, vagy akár idegrendszeri zavarokkal is járhat, ami bizony személyiségünkön, illetve mentális egészségünkön is nyomot hagyhat.

Az ovális fogak nőies, bájos és természetes energiát sugároznak (tekintve, hogy ez a forma életkori, illetve nemi sajátosságnak tekinthető a legtöbb fiatal nő körében), míg a szögletes fogak erős és egyenes személyiség benyomását keltik.