Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Számos ember utazik repülővel minden évben, ám nem mindenki van tisztában az utazási illemekkel. Mutatjuk, milyen tanácsokkal látnak el a szakértők.

Tiszteletet az utaskísérőknek

Először is mindenképpen köszönjünk az utaskísérőknek, amikor beszállunk, mert amíg a gép áll, addig ők gyakorlatilag ingyen dolgoznak, így minimum megérdemelnek egy kis udvariasságot, másodszor pedig ilyenkor mérik fel, hogy ki az, aki tud majd segíteni egy esetleges vészhelyzet esetén, és aki udvariatlan, az nem lesz rajta a listán.

Ne vegyük le a cipőnket a repülőgépen és ne cseréljünk pelenkát a helyünkön. Figyeljünk rá, hogy ne lógjon ki a kezünk-lábunk, könyökünk vagy a térdünk a folyosóra, amikor az utaskísérő érkezik a zsúrkocsival. Aki szeretne aludni a repülőn, az inkább ne válasszon folyosó melletti ülést, mert lehet, hogy többször is fel kell állna, hogy kiengedje a mosdóba az utastársait.

Ne vigyél fel a repülőre halas ételeket, valamint erősebb szagú dolgokat. Valamint ne álljunk fel rögtön, amikor földet ért a gép, csak akkor, amikor meg is állt.