1 év

Télen érdemes egy kicsit átalakítani a hajápolási rutinodat, ha eddig még nem tetted meg. A száraz és hideg levegő ilyenkor jobban érződik.

Hagyd a természetes száradást nyárra

Amikor kint meleg az idő, jó ötlet, ha nem használsz hajszárítót, ám a téli időszakban nem olyan jó ötlet, ha hagyod a hajad magától megszáradni. Vizesen sérülékenyebbek a hajszálak és a hideg hónapokban több idő telik el a hajmosás és a száradás között, ergo több ideig marad a hajad vizes állapotban.

Ne használj annyi kondicionálót

A különböző kondicionálók és hajolajak használata egészségessé varázsolja a hajat, azonban az már nem egészséges, ha hetente több alkalommal használod, elősegítheted vele a töredezést. A legjobb, ha hetente egy alkalommal használsz hajmaszkot vagy pakolást, amit mindig alaposan öblíts ki.

Ne szárítsd meg egyből

Az sem jó, ha akkor kezded el szárítani a hajad, amikor még csurom vizes. Ilyenkor a hajtöveknél lévő víz felmelegszik, mielőtt elpárologna, ez pedig nem tesz jót a hajhagymáknak és a fejbőrödnek. A legjobb, ha szárítás előtt vársz néhány percet és alaposan felitatod a hajadon lévő víz nagyobb részét.

Ne moss gyakrabban hajat

A hidegben és a száraz meleg levegőben is könnyedebben töredezik a hajad, ilyenkor pedig a gyakori hajmosással tovább ronthatsz a helyzeten. Másrészt viszont télen kevesebbet izzadsz, ezért nem is szükséges olyan gyakran hajat mosni.