0:00
/
Ezrek előtt énekelhette a Himnuszt a szekszárdi tehetség

Zilai Janinát az a megtiszteltetés érte, hogy a november 5-én rendezett Magyarország-Franciaország amerikai futball EB mérkőzésen ő énekelhette a Himnuszt. A szekszárdi lány, aki a PTE-n tanul diplomás ápolónak, az egyetem egyik legnagyobb zenei üdvöskéje.

Régi álom vált valóra

A Himnusz meccsen való eléneklése már régi álma volt, hiszen egy hatalmas lehetőségnek ígérkezett számára. A csapatban az ikertestvére, Zilai János is játszik, Janina pedig néhányszor utalt rá a múltban, hogy nagyon szeretné egyszer átélni ezt a pillanatot, ám a testvére ekkor már a színfalak mögött, titokban, szólt néhány szót az érdekében, így november 5-én mind a két testvér ragyogott a pályán – csak éppen egészen másképp.

Nina egyébként kilenc éves kora óta énekel a Tücsök Zenés Színpad keretein belül, ahol Béresné Kollár Éva vezetésével bontogatta a szárnyait, majd amikor egyetemre került, ott is azonnal megfogták a kezét és nem csak itthon, de Pécsen is sokan segítenek egyengetni a fiatal tehetség útját.

2018-ban már tehetségkutatóban lépett fel, amelyet a PTE ETK rendezett, azóta pedig minden évben jelentkezik és jobbnál-jobb eredményeket ér el. Idén rendezték meg a PTE Hangja című versenyt, ahol bronzérem került a nyakába. Ez utóbbi verseny megnyitotta azt a kaput számára, amely mögött az Irány a PTE! Kutúrfeszt hivatalos megnyitása lapult. Nina egy gyönyörű estélyi ruhában kápráztatta el a közönséget, akik aznap a lány énekhangját is kétszer hallhatták.

És hogy mik a tervek a jövőre?

„Legközelebbi tervem az az, hogy szeretnék egy önálló estet tartani itt Pécsen, illetve ha minden igaz, most fogok majd lediplomázni (…), de utána a mesterképzésemet is itt, Pécsen szeretném majd elvégezni és az alatt is szeretnék, nem csak önálló esteket, hanem a Voisingers-szel is együtt dolgozni, illetve egyre jobban kibontogatni a szárnyamat az önállósodásban.” – fejti ki Zilai Janina.

 

Kép: Zilai Janina Facebook profilja (Kutasi Petra fényépe)