Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Európa-bajnoki bronzérem után világbajnoki bronzérmet szerzett a magyar csapat az olaszországi Riminiben zajlott 10. jubileumi Gelato World Cup fagylalt világbajnokságon. 

Hazértek a csapat tagjai

Somogyi Renáta, Gaborecz István, Fodor Sándor, Gácsi Zoltán, Füredi Krisztián!

Az Európa-bajnoki bronzérem biztosította a továbbjutást a magyar csapatnak a VB döntőbe. Végül Olaszország megvédte elsőségét, a második helyen pedig Dél-Korea csapata végzett.


A magyar csapat az Alice Csodaországban című regényt választotta témájának, amely illeszkedett a versenyfeladatokhoz. Feladatként készült dekorált fagylalttégely, fagylalttorta, fagylalt-pohárdesszert. Prezentáltak háromfajta meleg előételt gourmet sós fagylalttal kombinálva, jégszobrot, csokoládé artisztikai díszmunkát. Alkottak szobrot grillázs és karamell felhasználásával. Egy meglepetés alapanyag felhasználásával készült tejes és vizes bázisú fagylaltot  is el kellett készíteniük. 

A Gelato World Cupot 2003 óta, kétévente rendezik meg

A világ minden tájáról érkeznek a szakma nagyjai. Céljuk felhívni a figyelmet a hagyományos kézműves fagyikra. 

(forrás, fotó: lelepo.hu,  Magyar Cukrász Ipartestület és Sigep Rimini Facebook oldala)