Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mindez az U18 Atlétikai Magyar Bajnokságon, ahol ismét jó teljesítményt nyújtottak a szekszárdi atlétikai szakosztály sportolói. A verseny helyszíne Székesfehérvár volt. A középtávfutók két ezüstéremmel és egy U18 EB szinttel tették emlékezetessé a programot.

„Végh Zsombor a 2000 méteres akadályfutás versenyszámában kiválóan osztotta be az erejét. Az első 4 kör erős tempója után nagyszerű utolsó 400 métert futott. 6:00.33-mal második helyen ért célba”

– számol be közösségi posztjában a Szekszárdi Sportközpont. Zsombor időeredménye nem csak hatalmas egyéni csúcs, hanem teljesítette az U18 Európa Bajnokság kvalifikációs szintjét is (6:08.00). 

„Szakosztályunk másik érme is akadályfutásban született: a nők versenyében Mészáros Milla küzdött nagyot. Szőke Gergő tanítványa 7:39.72-es idővel lett ezüstérmes, öt másodpercet faragott le eddigi egyéni rekordjából. A verseny második napján Mészáros 4., míg Végh 5. lett 3000 méteres síkfutásban.”

Egyéni csúcsot ért el Acsádi Bence 800 méteren, Lovas Gergő 200 méteres síkfutásban, Kocsis Martin és Máté Ifeoma gerelyhajításban, Palkó Boldizsár gerelyhajításban és súlylökésben, Kiss Teréz pedig súlylökésben.
Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítőknek is!

(forrás, fotó: Szekszárdi Sportközpont Facebook oldala)