1 év

Dobogós, harmadik helyen végzett pincér-vendégtéri szakember szakmában a Szakma Sztár Fesztiválon (Szakma Kiváló Tanulója Verseny) Varga Dorina, a Tolna Megyei SZC Vályi Péter Szakképző Iskola és Kollégium végzős tanulója. Nagyon szép eredményt ért el, de a sikerért keményen megdolgozott felkészítőivel együtt.

Sokat készült a megmérettetésre

Beszámolójából kiderül, hogy a felkészülésbe milyen sok energiát fektettek, ő maga és felkészítői is. Már szeptemberben elkezdődött a felkészítés az írásbeli területi előválogatóra, február közepétől pedig nagyon intenzívvé vált a válogató, majd döntő miatt. Németh Lehelné, az iskola szakirányú oktatásért felelős vezető oktatója a szakmai elméleti és gyakorlati feladatrészek vonatkozásában segítette a diák felkészülését, Furján Katalin Anett a gazdasági részek tekintetében. Mindezek mellett rendesen folytatta tanulmányait az iskolában, a gyakorlati helyén is dolgozott.

Az SZKTV első fordulója az elméleti ismereteket mérte fel, a második fordulóban már szerepet kapott a gyakorlat, a döntőben pedig még inkább és a felkészüléshez már tematikát is kaptak.

A Szakma Sztár Fesztiválon lezajlott „végső” megmérettetésen az első feladat volt a legnehezebb. Nehezítette a helyzetet, hogy a versenyzők „meglepetés” feladatot kaptak, amelyre nem tudtak előre készülni. A következő feladatban az egészben sült pisztráng filézése sem okozott problémát. Másnap ugyancsak jól megismert terepen mozoghatott, amikor a Szatmári Szilvafesztiválra készített díszvacsora menüjére kellett díszterítést végezni. A zsűri arra is kíváncsi volt, hogy a tanulók mennyire követik a szakmai trendeket, versenyen kívül rákérdeztek, hogy tudják-e melyik két étel került az elmúlt hónapban a hungarikumok közé.

A rengeteg befektetett energia végül meghozta gyümölcsét, a díjátadó ünnepségen bronzérem kerülhetett Dorina nyakába.