Többéves kényszerszünet után az elmúlt hétvégén rendezték meg újra a Mórágyi Gránit Fesztivált. A járványhelyzet előtt évről évre nagy sikerrel zajló program ezúttal is szép számú látogatót vonzott.

A pandémia óta ez az első alkalom, hogy megrendezték

Bár jelentős múltra tekint vissza a Mórágyi Gránit Fesztivál, a korlátozások miatt a 2020-as években első alkalommal szervezték meg idén a színes programokat. A rendezvény szombaton a reggeli órákban megnyitóval indult, amelyet követően felsorakoztak az Arany Fakanál főzőverseny résztvevői. 14 csapat összesen 15 bográcsában készültek a finomabbnál finomabb pörköltek, a tűzhelyek mellett összesen csaknem kétszáz ember sürgölődött. A megszokott módon a helyi indulók mellett a versenyen külhoni magyar testvértelepülések, a felvidéki Fél és délvidéki Bajmok csapata is részt vett, előbbi mindjárt két különböző fogással.

Habparti és fellépések sora

Ezt követően az áprilisi alkotótábor képeiből és Tóthné Nagy Mária kézimunkáiból összeválogatott kiállítás megnyitója következett a Gránit Fogadóban. A délelőtti programok sorát egy gyermekhabparti zárta. Délután a nagy meleg ellenére fergeteges műsort adtak a tánccsoportok. A kísérő rendezvények között szerepeltek még egész napos szórakoztató programok gyerekeknek, euro jumpinggal, légvárral, ketrec játszóházzal, szamaras kocsizással és babasarokkal, látványos katonai és rendvédelmi bemutatókkal, de a mórágyiak egészségi állapotfelmérésen is részt vehettek az egészségsátorban.