Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Februárban is folytatja a programokat a Babits Mihály Kulturális Központ. 

A kis hableány 

Elsőnek A kis hableány című színdarabot tekinthetik meg a kisebbek A Pesti Művész Színház FOGI Színháza jóvoltából február 6-án, 10:00 órakor. Andersen gyönyörű történetét biztosan sokan ismerik már filmekből, de a víz alatti világot, valamint Ariel és a herceg történetét talán most láthatják először zenés színpadon. 

Farsangi Játszóház 

Február 12-én szintén a gyermekekre irányul a figyelem, ekkor vehetnek részt ugyanis a Farsangi Játszóházon 9-től 13 óráig. A kézműves asztaloknál készülhetnek a színes álarcok, farsangi szemüvegek, süvegek. Ha pedig két kreatív ötlet között megpihennél, finom fánkot kóstolhatsz és meleg teát kortyolgathatsz vagy éppen kedvenc mesefiguráddal fotózkodhatsz. Kedvenc jelmezedet se hagyd otthon, hogy minél színesebb legyen a karnevál!

Néhány csepp Velence 

Folytatódik a Kultúrkortyok Szabadegyetem Szabó Annamária, a Grammaticus Nyelviskola ügyvezetője, idegenvezető Néhány csepp Velence című eladásával. A velencei karnevál hagyományosan a leghíresebb egész Olaszországban, de egyedülálló Európa-szerte is. Ilyenkor az egész város díszbe öltözik, a lagúnák partjait és a gondolákat ellepik a maskarát öltött helyiek és turisták. Az előadáson közelebbről megismerheti a Kultúrkortyok Szabadegyetem hallgatósága Velencét, valamint körüljárják a farsangi időszak, valamint az ehhez kapcsolódó hagyományok, szokások témakörét is.

Február 26-án 19:00 órakor Csányi Sándor egyszemélyes vígjátékát láthatja a közönség, Hogyan értsük félre a nőket? címmel.

Február 27-én 19:00 órakor pedig Charlie Chaplin Nagyvárosi élet című színdarabot láthatják a nézők. Amikor a 19. század végén megjelent a film, mint olyan, mindenki temette a színházat. A színház mégis túlélte a technika eme találmányát. Fekete-fehér látványvilággal, zenével, de prózai szöveg és dal nélkül, különlegesen izgalmas, a némafilmek stílusát fölidéző színészi játékkal – és a néző fantáziáját használva eszközként ahhoz, hogy megelevenedhessen az egyszerre mulatságos és elgondolkodtató történet, tisztelegve a filmművészet nagy zsenije előtt.