Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szekszárdi Tankerületi Központ sikeresen pályázott egy projektre. Hozzáférhetnek a minőségi szakszolgálatokhoz, ami azért fontos, mert a szakszolgálatok által nyújtott szolgáltatások a nevelési-oktatási folyamat során felmerülő számos problémára megoldást nyújthatnak. 

A köznevelés és annak sikeressége nagyon sok mindenen múlik, de a az intenzív fejlesztések és a tanácsadások fontos szerepet játszanak az érintett gyermekeknél.

A felhívás konkrét célja a súlyos és halmozott fogyatékossággal élő gyermekeket ellátó intézmények, valamint a pedagógiai szakszolgálati intézmények infrastrukturális fejlesztése, illetve a jogszabályban meghatározott kötelező helyiségek kialakítása, felújítása a minőségi nevelés-oktatás feltételeinek megteremtése érdekében.

A Szekszárdi Tankerületi Központ összeállította a „A köznevelés támogató szerepének erősítése a Szekszárdi Tankerületi Központ intézményeiben” című nyertes pályázatát. 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. A 361,06 millió forint európai uniós támogatás segítségével a Tolna Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szekszárdi, valamint Bonyhádi Tagintézménye és a Tolna Megyei Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény két tagintézménye (Iregszemcse és Zomba-Paradicsompuszta megvalósítási helyszínnel) infrastrukturális fejlesztése, valamint szakmai eszközparkjuk bővítése történt meg.   

Sikeres beruházás

A beruházás megvalósítása során a fejlesztési tevékenységhez tartozó fizikai és infokommunikációs akadálymentesítés is megvalósult. A projekt sikeres megvalósítása hozzájárult a minőségi neveléshez és oktatáshoz való hozzáférés további javításához.