Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bátaszéken idén is megrendezték a már hagyományos Glöckner János Német Nemzetiségi Néptáncfesztivál. Immár a hetedik alkalommal léptek fel a környék német nemzetiségi néptáncosai.

Koszorúzással emlékeztek meg Glöckner Jánosról

Az esemény idén is koszorúzással kezdődött. Glöckner János emléktábláját koszorúzták meg a résztvevők. A fesztivált Boglári Tamás, a Magyarországi Német Színház színművésze nyitotta meg egy németül előadott verssel.  Ezután Glöckner Attila beszélt arról, hogy milyen ember volt az édesapja.

A fesztiválon fellépett a Bátaszéki Heimat Német Nemzetiségi tánccsoport, a Mórágyi Német Nemzetiségi Tánc csoport, a Vokányi Német Nemzetiségi Tánccsoport, a gyönki Grüne Wiese Néptánccsoport, a Németkéri Német Nemzetiségi Tánccsoport és a Györkönyi Glökner János Német Nemzetiségi Tánccsoport.

Mellszobrot készített

Az emléklapok átadását követően egy meglepetéssel is szolgáltak a szervezők. Egy bátaszéki lakatos mester, Nagy Győző vasból készítette el Glöckner János mellszobrát, amit ezen a napon adott át. Glöckner Attila elmondta, nagyon megilletődött a gesztustól és a mellszobrot a német nemzetiségi házban helyezték el.

 

Kép: Németkéri Tánccsoport Facebook oldala