Elkezdődtek Pakson a Csengey Dénes Kulturális Központ felújításának tervezési munkái.

Bővítik és korszerűvé varázsolják

Az erről szóló sajtótájékoztatón csütörtökön elhangzott, a tervezett rekonstrukció tartalmazza a színházterem felújítását, korszerűsítését, egy új, többfunkciós terem kialakítását az épület bővítményi részében. Ennek nézőtéri befogadóképessége minimum 200 fő lesz. Itt kaphatnak helyet a rendezvények is. A bővítményi épületrész a jelenlegi aula irányában terjeszkedik, felette a lapostető szerkezet egy részének járhatóvá tételét is tervezik, ahol pihenő-rekreációs helyet alakítanának ki.

A belső téren kívül megújul a környezet is; új járdaburkolat, térburkolat, csapadékvíz-elvezetés építése is a tervek között szerepel és az épület komplex akadálymentesítésére is sor kerülhet.

A tervezés költsége állami forrásból, több mint 132 millió forintból, egy éves határidővel készül el. A már elkészült terveket hamarosan bemutatják egy lakossági fórumon, ahol véleményekre is kíváncsiak lesznek. A felújítás idejére a házat bezárják. Az önkormányzat a lehetőségekhez képest keresi majd az átmeneti megoldásokat a programok és művészeti csoportok elhelyezésére.