Fiatal zenészek figyelem! Most hatalmas lehetőséget kaphattok. Az Imagine Music Experience a Jeunesses Musicales International kezdeményezése, amely kilenc ország 13–21 éves zenészei számára nyújt lehetőséget workshopokon, közös zenélésen és versenyeken való részvételre. A program célja, hogy a fiatal művészek egy lépéssel közelebb kerüljenek a céljaik eléréséhez, nemzetközi tapasztalatot és kapcsolatokat szerezzenek.

A nemzetközi döntőhöz minden részt vevő országban egy előválogatón keresztül vezet az út. Minden országból egy győztest választ a helyi zsűri, aki részt vehet a brüsszeli döntőn és az ahhoz kapcsolódó szakmai programokon.

Kik jelentkezhetnek az Imagine Hungary felhívására?

21 évnél fiatalabb magyar zenészek vagy 2-3 fős magyar zenei formációk (21 évesnél fiatalabb tagokkal) bármilyen zenei műfajban. A magyarországi online válogató győztese lehetőséget kap az Imagine nemzetközi döntőn, valamint az azt megelőző szakmai programokon való részvételre. A nemzetközi döntő nyertese pénzjutalomban és további szakmai lehetőségekben is részesül.

Az Imagine Hungary nyertes zenekarát vagy szólistáját a JM Hungary legfeljebb 500 euró összegű utazási támogatásban részesíti. A brüsszeli szakmai program szeptember 27-től október 1-ig tart majd. A nemzetközi döntőt szeptember 30-án rendezik Brüsszel egyik legjelentősebb koncerttermében, a Bozarban.

A jelentkezők közül egy zenei szakemberekből álló zsűri választja ki azt az énekest vagy zenekart, aki(k) lehetőséget kap(nak) a részvételre a brüsszeli nemzetközi döntőben. A zsűri tagjai Oszkó-Jakab Natália (Művészetek Völgye), Süli András (Campus Fesztivál) és Pécsi-Szabó Dénes (Up Music Management Budapest). Az eredményről a szervezők legkésőbb szeptember 5-én értesítik a jelentkezőket.