Próbáltam húzni-halasztani az olvasást, beosztottam, de egyszer sajnos minden jó véget ér. A borító alapján soha nem olvastam volna el magamtól, mert túlságosan is klisésnek gondoltam, de örülök, hogy tévednem kellett.

A kötet két részre van bontva

Az első rész Greta és Elec megismerkedésének tinédzser korszakát meséli el, amikor is gyűlölve szerették egymást és folyamatosan borsot törtek a másik orra alá. Bevallom nekem ez a rész volt a kedvencem, mert jókat derültem rajta, nagyokat nevettem és teljes szívemből kacagtam. Telis-tele volt szórakoztató és kissé megbotránkoztató jelenetekkel, amik jócskán hozzájárultak, hogy ez a kötet bekerüljön a kedvenceim közé. Greta a tipikus jó kislány, akivel igencsak könnyű azonosulni és természetesen odáig van a rossz fiúkért. Elec pedig tipikusan az a rossz fiú, aki először bunkó, de később kiderül róla, hogy arany szíve van. Most biztosan úgy vélitek, hogy hazudtam, amikor azt írtam, hogy a könyv nem klisés, hiszen ezt a felállást annyiszor olvashattuk már, mégis azt kell mondanom, hogy tévedés, hiszen ebben a sztoriban annyival több érzelem, szív, romantika és szenvedély rejtőzik, mint azt bárki is elsőre gondolná. Mert bizony a könnyed hangnemet egy pillanat alatt felváltja a mélyebb érzelmek árja, mégpedig úgy, hogy 7 év telik el, a szereplők pedig felnőnek. Egy családi tragédia újra összehozza őket, Greta és Elec pedig kénytelenek szembesülni a múltban elkövetett hibáikkal.Természetesen újra felizzik közöttük a régi tűz, viszont most már még több akadály áll a beteljesületlen szerelem útjában.

Szenvedély és titok

A történetet végig átszövi egy kimondatlan titok, egy szörnyű igazság, ami végül magyarázatot ad majd arra is, hogy Elec miért akarta távol tartani magát Gretától. A páros közös jeleneteinél izzik a ki nem mondott és el nem ismert szenvedély, ez pedig bizony végtelenül izgató. Két teljesen különböző habitusú emberről van itt szó, akik a való életben biztosan nem jönnének ki egymással ilyen jól, de a lapokon keresztül egyszerűen működik közöttük a kémia. A könyvet inkább csak 18 éven felülieknek ajánlom, mert bőven van benne szexjelenet, néha pedig kimondottan csúnyán, nyersen beszélnek.

Váltott szemszögek

Kiemelném még, hogy nagyon tetszett amikor kiderült, hogy Elec írói babérokra akar törni, így szerettem, amikor az ő gondolataiba és érzéseibe is beleláthattunk az önéletrajzi ihletésű írásai alapján. A kötet így végül a két legfontosabb szereplő váltott szemszögéből építkezett, ami különleges volt, mert ilyesfajta elbeszélést és írói szemszöget, még sosem olvastam együttesen. Muszáj megemlítenem a 7 évvel későbbi szerelmi háromszög harmadik tagját, Chelsea karakterét is, akit sikerült megkedvelnem és megsajnálnom is.

Jó szívvel ajánlom ezt a történetet azoknak, akik egy erotikával túlfűtött, végtelenül szenvedélyes és tiltott románcról akarnak olvasni, valamint szeretik az olyan sztorikat, ahol a főhősök végig küzdenek egymásért, hogy a végén talán elnyerjék a másik kegyeit.