Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ne feledd el az érvényesítő matricát igényelni. A lejáró diákigazolványok érvényesítésére már csak egy hónapod van. Keresd iskolád illetékesét, hogy zökkenőmentes legyen például a közlekedés, ha busszal vagy vonattal jársz Szekszárdra tanulni. Mert például ahhoz is szükséges.

A 2021/2022-es tanévre vagy a második félévére szóló érvényesítő matricával ellátott diákigazolványok
október 31-éig érvényesek.

Ez a határidő érvényes azoknak a tanulóknak a diákigazolványaira is, akik a 2021/2022-es tanévben töltötték be 16. életévüket. Szintén október vége számít a később lejáró (éves, negyedéves és szemeszterre szóló) bérletekre is.

A matrica az egyszerűbb, de mi van, ha elhagytad?

Az már kissé bonyolultabb procedúra, ezért hallgass az intő szóra és ne a farzsebedbe hord a diákigazolványodat. Tedd inkább a táskádba, biztonságos helyre. Sőt! Gyakran tartják a fiatalok a pénztárcába az okmányokat. Nos, ha elhagyod, akkor mondhatni kettőt egy csapásra. Ugrott a pénz és az irat… De ez csak egy jó tanács. Viszont, ha mégis elhagytad, akkor mielőbb igényeld meg, hiszen az átfutási idővel számolnod kell. Mutatjuk az online igénylés lehetőségét.