Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Illyés Gyula Könyvtár 2023-ban is Irodalmi pályázatot hirdet. Bárki jelentkezhet, aki magyar nyelven ír verset, novellát vagy mesét.

„Játszunk
szavainkkal és életünkkel,
mert, jaj, csak az vagyunk, aminek látszunk.”

Illyés Gyula: A költő felel

A pályázók köre: A pályázaton való indulásnak életkori és földrajzi megkötése nincs, egyaránt indulhat már befutott író és akár szárnyait próbálgató amatőr. Külön kategóriák nincsenek. A pályázatra eddig még meg NEM jelent (az online megjelenés is számít), alkotásokat várnak.

A vers, novella, mese, témája szabadon választott, de a zsűri előnyben részesíti, ha a mű kapcsolódik az alábbi témák valamelyikéhez:

  • Illyés Gyula, Könyvtár, Szekszárd, Tudásközpont, Tolna megye

Vers kategória +

Ha valaki szeretné játékosabbá tenni a versírást, akkor az alábbi szócsoportok tagjait kell beleszőnie a versébe. A kiválasztott szócsoport 10 szavának kötelezően benne kell lennie a versben.

  • mézeskalács, kadarka, Mészöly Miklós, fekete gólya, Remete-patak, szurdik, bor, présház, sárvíz, Gemenc
  • Babits Mihály, borkút, parászta, Kálvária, apátság, szőlő, Sió-csatorna, Gyűrűkert. erdő, Bárányfok
  • Illyés Gyula, szarvas, Prométheusz, könyvtár, Szekszárd, ablak, iskola, lösz, mezítláb, cséplőgép

Nevezési díj: nincs

A pályázatra kizárólag a következő e-mail-címen lehet jelentkezni: adicsozsolt@gmail.com jelige, életkor és elérhetőség megadásával. A pályázatok a megadott jeligével kerülnek a zsűri elé.

 A nyertes pályaművek neves előadóművészek tolmácsolásában hangzanak el 2023. november 2-án, az Illyés Gyula 121. születésnapja alkalmából tartandó rendezvényen. A díjazott alkotásokat megjelentetjük elektronikus formában a könyvtár honlapján és a közösségi média felületein.

Beküldési határidő: 2023. október 15. éjfél

Eredményhirdetés: 2023. november 02.

 További részletek az Illyés Gyula Könyvtár oldalán.