Egyetemre, főiskolára jelentkezel? Ügyfélkapu is kell az E-felvételihez! A 2024 szeptemberében induló képzésekre jelentkezők Ügyfélkapus azonosítást követően tudják használni a felsőoktatási felvételi online felületét, az E-felvételit. 

Ha még nincs Ügyfélkapud, igényelj most!

Az Ügyfélkapu olyan elektronikus ügyfélbeléptető és azonosító rendszer, amelynek segítségével – a személyazonosság igazolása mellett – biztonságosan kapcsolatba léphetünk az elektronikus közigazgatási ügyintézést nyújtó intézményekkel – tájékoztat weboldalán a Tolna Vármegyei Kormányhivatal.

Nemcsak a felvételi jelentkezést hitelesíthetjük, hanem később más ügyeket is könnyen és gyorsan intézhetünk vele: például megnézhetjük és jóváhagyhatjuk az elkészült adóbevallási tervezetünket, időpontot foglalhatunk kormányablakba és okmányirodába, értesítést kapunk, ha közeleg valamely okmányunk lejárati határideje.

Ami pedig majdani hallgatóként fontos lehet: nyomon követhetjük vele a felsőoktatás információs rendszerében rögzített adatainkat, többek között azt, hogy hány támogatott félévet használtunk már el tanulmányaink során.

Ezt kell tenned!

Egyszeri regisztrációra van szükség, amelyet személyesen bármelyik kormányablakban, az adóhatóság kiemelt ügyfélszolgálatain vagy külföldi tartózkodás esetén az adott országban található magyar nagykövetségen vagy konzulátuson el lehet indítani. 
Még egyszerűbb a dolguk azoknak, akiknek van 2016. január 1-jét követően kiállított személyazonosító igazolványuk (E-személyi igazolványuk), ők ugyanis elektronikusan is tudnak regisztrálni. 

Az ügyfélkapu létesítése ingyenes.

Forrás: felvi.hu