Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fontos adatbejelentési határidő építmény- és telekadóban 2023. január 15. napja. Ha valamely  építménnyel – lakás vagy minden más nem lakás céljára szolgáló építménnyel – valamint telekkel kapcsolatosan bármilyen adóztatást érintő változás történt 2022. évben, arról 2023. január 15-ig kell az adatbejelentést kell tenned – az előírt formában és módon – az illetékes önkormányzati adóhatóság felé.
 
Az adófizetés ennek megfelelően változhat a 2023-ban. 

Amennyiben értékesítettél egy adott ingatlant, úgy megszűnik az adókötelezettséged és törlésre kerül az építményadó/telekadó, ha viszont adóköteles épületet/épületrészt/telket szereztél, akkor előírásra kerül az adó, amit majd két részletben kell megfizetned az adóév során.

Az elmaradt adatbejelentés teljesítést a későbbiekben szankció is terhelheti!
 
Fontos, hogy ha  gazdálkodónak (társaságok, egyéni cégek és egyéni vállalkozók) minősülsz úgy elektronikus formában kell az adatbejelentést megtenned.

További – helyi adókkal kapcsolatos – információkért az Adó Osztályhoz fordulhatsz.
 
Ügyfélfogadás helye: Szekszárd, Béla király tér 8. földszint 17-20. irodák
Ügyfélfogadás időpontjai:      Hétfő és Szerda: 8:00 – 12:00 és 13:00 – 16:30

 
Közgyűlési döntés alapján a Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz 2022. december 22-től 2023. január 8-ig, ebben az időszakban az ügyfélfogadás az Adó Osztályon szünetel.