Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pénzjutalmat kapnak, akik Tajvan szigetére látogatnak. Tajvan miniszterelnöke a héten bejelentette, hogy 165 dollárral (nagyjából 60 ezer forint) jutalmazza azokat, akik Tajvan szigetére érkeznek turistaként. A kelet-ázsiai sziget az utazásszervező csoportoknak is pénzjutalmat ajánl fel, ha turistákat visznek az országba.

A pénzt helyi kiadásokra lehet költeni, vezetett túrákra, busz és vonatjegyre a városok között, libegő jegyre a teaföldek felett, egy felejthetetlen vacsorára az éjszakai piacokon, vagy éppen szállásra.

A kormánya célja ezzel az, hogy növelje a turisták számát 2023-ban. Ebben az évben hatmillió utazó a cél, 2024-ben duplája, 2025-ben pedig több mint 10 millió látogatót szeretne vendégül látni az ország. Ezenkívül több látogatót vonzzon Japánból, Dél-Koreából, Délkelet-Ázsiából, Hongkongból és Makaóból, illetve Európából és Amerikából.

Azt még egyelőre nem tudni, mikor indul a beutazási program, és miként lehet majd pályázni a pénzre, de az 5000 NT dollár, azaz 165 dollárnyi összeg 500 ezer turistának jár majd; a turistacsoportok pedig legfeljebb 20 000 NT dollárt, azaz 658 dollárt kapnak. Előbbi 60 ezer, utóbbi közel 240 ezer forintnyi juttatást jelent. A pénzt digitálisan juttatják majd el a sikeresen pályázóknak.