Mutatunk egy receptet! A napsütés az egyik legjobb lélektöltögető, ami tavasszal a szabadba csalogatja az embereket. Sétálj nagyokat, ha télen kicsit ellustultál, akkor keresd elő a futócipődet vagy a sétapálcáidat. Sőt! Kovácsolj egy kis közösséget és a mozgás valóban legyen test és lélekemelő elfoglaltságod.

Ne feledkezz meg az étrendről sem!

Arról, hogy egyre több a friss zöldség, gyümölcs, a szezonális finomság.  

Hátha segít valakinek egy kis összefoglaló

  • A-vitamin: máj, tojás, hal, sárgarépa.
  • B-vitamin: sertéshús, zöld leveles zöldségek.
  • C-vitamin: paprika, narancs, brokkoli.
  • D-vitamin: tojássárgája, tonhal, máj.
  • E-vitamin: magvak, avokádó, tofu.
  • K-vitamin: brokkoli, kelbimbó, máj.

Egy biztos! A szervezetünk mindig jelez, akkor is ha kell neki egy kis mozgás, de akkor is, ha éppen fáradt. Ezt pedig komolyan kell vennünk. Ilyenkor fokozottan ügyelj a vitamin no és a folyadék bevitelére. 

Sült paprikás csirkemáj retek salátával

A paprikákat kimagozzuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket a vágási felükkel lefelé, és a 230 fokos sütőben addig sütjük, amíg a külsejük megfeketedik. Kivéve őket légmentesen zárható edénybe tesszük kihűlni. Majd lehúzzuk a héjukat, felcsíkozzuk.
A retket vékonyra gyaluljuk. A jégsalátát megmossuk és megszárítjuk, majd falatnyi darabokra vágjuk. Ezeket tálba tesszük a vegyes salátával együtt, és meglocsoljuk a citromlé és az olívaolaj keverékével. Összeforgatjuk. 


(forrás, fotó: mindmegette.hu)

A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, és megfonnyasztjuk olajon. Hozzáadjuk a megtisztított májat, és megpirítjuk. Összekeverjük a paprikacsíkokat, és az egészet átforrósítjuk. Végül lehúzzuk a tűzről, és megsózzuk. A salátával kínáljuk.