Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
0:00
/
Fokozott rendőri jelenlétre lehet számítani a napokban

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata április 17–23. között európai szinten közlekedésbiztonsági ellenőrzést tart.

Országos program

Ennek keretében az egész ország útjain, így Tolna vármegyében is számítani lehet arra, hogy az utakon közlekedők sebességét ellenőrizni fogják. A program célja a a járművel elkövetett sebesség túllépések, az ismétlődő, agresszív gyorshajtókkal szembeni határozott fellépés és ezáltal a balesetek megelőzése.

Ebben az időszakban fokozott ellenőrzésekre, illetve rendőri jelenlétre lehet számítani térségünkben is.

Az egy hetes akció egyik kiemelt pontja az április 21-én 6:00 órától április 22-én 6:00-ig tartó Speedmarathon elnevezésű komplex ellenőrzés lesz, amelynek során a nap 24 órájában a vármegyében működő valamennyi trafipax készülékkel mérni fognak.

Erre az akcióra a rendőrség az állampolgárok javaslatait is kérte, hogy hol szeretnék azt, hogy sebesség ellenőrzést tartsanak a térség útjain. 28 javaslat érkezett, az egyenruhások pedig jó sokat ki is választottak belőlük.

A rendőrség szeretné meghívni az érdeklődőket április 21-én 10:15-12:00 közötti időben az 56-os számú főút 8+900 kilométerszelvényéhez, ahol mindenki megtekintheti azt, hogy az egyenruhások milyen készülékekkel és hogyan mérik a sebességeket.