Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Garay János Általános Iskolában tartott tánctanfolyam zárókurzusát kedden hozták tető alá. A programot a Bartina Néptánc Közhasznú Egyesület rendezte és Sipos Gergő, a Bartina együttes volt szólótáncosa vezette.

A táncosok a zárónapon a medinai Tambura zenekar muzsikájára ropták.

A tánckurzus február 14-én indult 23 jelentkezővel. A programokon minden korosztály megtalálható volt, 18 évesektől egészen a 60 évesekig. Többségében a fiatal szülők képviseltették magukat.

Matókné Kapás Juliannát, a Bartina Néptánc Egyesület elnökségi tagját egyre többen keresték fel azzal, hogy jó ötlet lenne tánckurzust indítani, innen jött az ihlet, amelyet később Sipos Gergő és felesége, Sipos-Tóth Vivien valósítottak meg.

A táncórákat mindenki nagyon élvezte. A 10 alkalmas programsorozat kiszakította a résztvevőket a szürke mindennapokból, kikapcsolódást és felhőtlen mozgást nyújtott a táncolni vágyóknak. A tánckurzust továbbra is folytatni szeretnék a jövőben.