Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tolna vármegye útjain rendszeresen ellenőrzik a közlekedőket annak érdekében, hogy a balesetveszélyes helyzeteket előidéző sofőröket kiszűrjék a forgalomból. A közlekedésrendészeti szakterület munkatársai folyamatosan azon dolgoznak, hogy minél kevesebb baleset történjen az utakon.

Ennek érdekében szervezte az Országos Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a „Zebra terv” elnevezésű baleset-megelőzési akcióját a napokban.

A rendőrök országszerte ellenőrizték a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, amely során testkamerát, civil járműveket és drónokat is bevetettek. Az egyenruhások kiemelt figyelmet fordítottak mind a gyalogosok, mind a járművezetők szabálykövető magatartására.

Térségünkben is zajlott ellenőrzés

Az ellenőrzéshez a Tolna vármegyei rendőrök is csatlakoztak, akik összesen 62 helyszínen figyelték a közlekedőket. A háromnapos akció során 85 alkalommal szabtak ki közigazgatási bírságot. 50 autós és három gyalogos helyszíni bírságot kapott. Hat alkalommal szabálysértési feljelentést tettek kollégáink. 26 járművezetőt és 32 gyalogost pedig figyelmeztettek az általuk elkövetett kisebb szabálysértésekért. Akadt olyan járművezető, aki a zebrán átkelő gyalogos előtt hajtott át. Volt olyan sofőr is, aki szabálytalan sávváltást követően a rendőrautó előtt ment át a piroson.