Az alapok birtoklása után pedig csodákat alkothatsz ha lesz hozzá kitartásod, szabaidőd hiszen nagyon sok szép ruhát álmodhatsz a horgolótűdre.

2024. január 31-én (szerdán) 16 óra 30 perckor az Illyés Gyula Könyvtárban (Szekszárd, Széchenyi u. 51.) lesz a következő alkalom.

Vigyél magaddal fonalat és ahhoz megfelelő horgolótűt!

S ha már horgolótű, akkor kicsit szörföltünk mi is a témában a neten. 

„Szerintem a horgolótű is olyan, mint egy ruhadarab. Vagy passzol Hozzád, jól érzed magad benne, mintha pont Rád szabták volna vagy állandóan érzed, hogy valami nem stimmel vele"

– olvastuk a horgoljmagadna oldalon.

A horgolás egyedi kéztartást és mozdulatokat igényel. Így a horgolótű választás is egyéni kell, hogy legyen!  
Anyagát tekintve fa, fém vagy műanyag. A vékony tűk általában fémből vannak, a vastagok pedig műanyagból. Így ezek nem nehezítik el a kezeket, akár órákon át kényelmes lehet velük a horgolás.

A horgolótű szára vagy teste adja meg tulajdonképpen a tű és a horgolt szem méretét. A horgolótű szárának átmérője van ráírva a horgolótűre és ez határozza meg a horgolt szemek méretét is. Európában főleg milliméterben vannak megadva ezek a számok, Amerikában azonban betűkkel jelölik a tű méretet. 

Fontos!

Vásárláskor a designon és a színeken felül azt figyeld meg, hogy a fej hegyes vagy tompa; a nyaki rész milyen keskeny és hosszú, illetve mennyire áll el a testtől. Aztán döntsd el, hogy szeretnél e ujjtámaszt vagy sem és próbáld ki mennyire legyen vastag a szár, rendelkezik e borítással.

Ami nagyon fontos, hogy próbálj úgy tűt venni, hogy fogd meg és tartsd kézben egy kicsit, hogy érezd a tapintását és képzeld el milyen lehet vele a horgolás. 

(címlap fotó: illusztráció, pixabay)