Kezdőlap LIFE MAGAZIN Család-gyerek

Fontos a vitaminpótlás

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A vitaminoktól mentesebb időszakokban fontos, hogy valahogy pótoljuk a szervezetnek szükséges anyagokat.

Ezért nem árt, ha odafigelünk arra, hogy mit szedjünk. Van olyan vitamin amit mással kombinálva még jobban kifejti hatását. Azonban fontos kiemelni, hogy bizonyos vitaminokat kifejezetten nem jó együtt szedni. Nem csak egymás hatását csökkenthetik, hanem komoly bajunk is lehet belőle. 

Íme néhány komináció, ami többet árthat, mint használ 

MAGNÉZIUM és KALCIUM

A két ásványi anyag együttes bevitele a szervezetbe semleges lesz. A szakemberek azt tanácsolják, ha mindekettőre szükségünk van, legalább két órát várjunk a bevételük közt. 

A-, D-, E-VITAMIN és K-VITAMIN

Ha a K-vitamint más zsírban oldódó vitaminokkal szedünk, mint például A-, D- vagy E-vitamin, akkor előfordulhat, hogy lesz megfelelő a felszívódása. Ezt is tanácsosabb pár órával később fogyasztani a többinél.

ANTIBIOTIKUM és VAS

Az orvosok szerint az antibiotikumok és a vaskiegészítők együttes szedése csökkentheti a gyógyszerek hatásait. Betegség esetén lelassíthatják a gyógyulási folyamatot..

VAS és ZÖLD TEA

Ha összekeverjük a vasat a zöld teával, akkor a test nem fogja felszívni az anyagot. Szintén legjobb, ha pár óra eltolással vesszük be.

Legjobb, ha akár szakember (háziorvos, gyógyszerész) segítségével utánajárunk, hogy mit mivel tanácsos fogyasztani és milyen időpontban.