Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Március 3-ig várja a jelentkezéseket a Friss Hús legújabb rövidfilmes pályázatára, amellyel írókat és forgatókönyvírókat szeretnének megszólítani.

Kategóriák:

  • kortárs magyar novellák adaptációi
  • sportfilmek
  • „hív a természet”
  • négyeshatos villamos

A kiválasztott filmtervek a tavasz folyamán fejlesztői workshopon vesznek részt mentorok segítségével. Zsűri értékeli a munkákat. 
Az íróknak a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál ideje alatt lehetősége lesz filmrendezők és producerek előtt prezentálni terveiket. A kiírók már tíz éve dolgoznak azért, hogy a hazai filmes tehetségek minél nagyobb szakmai figyelemben részesüljenek. 

"A rövidfilmek forgatókönyve, dramaturgiája méltatlanul keveset tárgyalt és gyakorolt téma, ezen szeretnének most változtatni"

– fogalmaztak.  Az elbírálás során előnyt élveznek azok a filmtervek, amelyek húsz percnél nem hosszabb alkotást ígérnek.

A zsűri által legjobbnak ítélt három filmterv – a fejlesztési folyamat végén –  150-150 ezer forint díjazásban is részesül.

A pályázatot Balázs Béláról, a magyar irodalom, film- és kultúrtörténet kiemelkedő alakjáról nevezték el. A korábbi nyertesek között említhetjük az Oscar-díjas Deák Kristóf A legjobb játék vagy Turai Balázs Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon fődíjas Amok című filmjét.