A fűtés beindításával, elkezdődtek a tüzelő és fűtő berendezések balesetei. A Tolna megyei tűzoltók nem unatkoztak a közelmúltban.

Lángba borult a fűtő berendezés környezete 

Szekszárdon, a Kiss János utcában egy családi ház melléképületében a kályha begyújtásakor, mintegy kilenc négyzetméteren a tüzelőberendezés környezete borult lángokba hétfő délelőtt. A tűzesethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltói vonultak, akik két vízsugár segítségével fékezték meg a lángokat.

Korom égés 

Hétfő délután egy családi ház kéményében lerakódott korom égett Értényen, a Kossuth Lajos utcában. A tűzesethez Tamási önkormányzati tűzoltóit riasztották, akik három porral- és egy habbal oltó készülék segítségével oltották el a tüzet, majd értesítették a kéményseprőipari szolgáltatást ellátó csoportot. A házban a fűtés egyéb módon megoldott.

Jelzett a szén-monoxid-mérő

Egy szén-monoxid-érzékelő jelzett be Bonyhádon, a Gagarin utcában hétfő délután. A bonyhádi hivatásos és önkéntes tűzoltók vonultak a káresethez, akik kimutatható szén-monoxid-koncentrációt mértek, majd átszellőztették az épületet. Felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy vizsgáltassa át a berendezést.

A hűvösebb időjárás közeledtével ajánlott elvégeztetni a tüzelő-fűtő berendezések, így a kályhák, kandallók, gázkazánok és konvektorok, valamint a kémények karbantartását, ellenőrzését. 

Érdemes minden nyílt égésterű fűtő- és vízmelegítő eszköz mellé szén-monoxid-érzékelőt helyezni. A megbízható érzékelők listája megtalálható a katasztrófavédelem honlapján. Az érzékelőt a fűtőeszköztől, vagy vízmelegítőtől egy méterre, fejmagasságba helyezzük el, és figyeljünk a szavatossági idejükre.