Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szombati fellépésén összeesett Big Pokey. A houstoni rappert kórházba szállították, mindent megtettek érte.

A szemtanúk elmondása szerint Big Pokey hanyatt esett a színpadon, s azonnal a segítségére siettek. A 48 éves rappert kórházba szállították, de nem tudtak rajta segíteni. A halál okát nem hozták nyilvánosságra, a szűkszavú hivatalos közleményben csak ez olvasható: "családja, barátai és hűséges rajongói nagyon szerették."

Big Pokey, vagyis eredeti nevén Milton Powell leginkább amerikában volt népszerű, a Screwed Up Click alapítótagjaként tartják számon, ami egy befolyásos houstoni művészekből álló hip-hop kollektíva. Zenei karrierje 1995-ben kezdődött, 6 stódióalbumot adott ki. Szerepelt a Billboard Hot 100-on is,  a Sittin Sidewayz című kislemezzel. Az egyik legnagyobb sikert pedig Meghan Thee Stallion-nal érte el, amellyel magára irányította a figyelmet az USA-n kívül is, ez volt a Royalty Freestyle című dal.

Barátja és zenésztársa, Bun B rapper búcsúzik tőle az Instagramon: alázatos, becsületes és tiszteletre méltó ember volt. Könnyű volt szeretni és nehéz volt gyűlölni. Big Pokey, nyugodj békében!

photo: opoyi.com, Twitter/@409Wee, bbc.com