Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Május 28-án, Tolna vármegyében 4 hivatásos tűzoltó-parancsnokság, 3 önkormányzati tűzoltóság, 14 önkéntes tűzoltó egyesület és Bonyhádon, a Völgységi Tűzoltó Múzeum várta gyereknap alkalmából az érdeklődőket.

Mindezek mellett szombaton, Bonyhádon a Hősök napja, míg vasárnap, Őcsényben a Pünkösdi Égi Túra rendezvényen is találkozhattak tűzoltószerekkel az arra látogatók.

Az önkéntesek és önkormányzati tűzoltók 1133, míg a hivatásos tűzoltók 834 arcra csaltak mosolyt a programjaikkal. A két extra rendezvényen megközelítőleg 650 főt számláltak a szervezők. Összességében 2617-en testközelből ismerkedhettek a káresetekhez siető fecskendőkkel, személyesen ölthették magukra a tűzoltók védőruháit, különböző bemutatókon, próbariasztásokon keresztül láthatták a saját szemeikkel, hogy milyen gyorsan hagyják el a szertárakat a riasztott szerek.

A Tolna Vármegyei Tűzmegelőzési Bizottság jóvoltából a kicsiket kísérő szülők is hasznos ismertekkel bővíthették a tűzvédelmet érintő meglévő tudásukat. Volt olyan önkéntes egyesületeknél habpartival örvendeztették meg a gyerekeket.

 

Kép: tolna.katasztrofavedelem.hu