Ha tele van a szekrényed ruhákkal, de egyik darab sem illik a másikhoz, akkor itt az idő: össze kell állítanod egy kapszulagardróbot.

A kapszulagardrób kialakításakor a cél az, hogy addig variáljuk a szekrényünk tartalmát, amíg szinte mindent mindennel viselhetünk, és ennek köszönhetően számtalan különböző és egyedi szettet állíthassunk össze. 

A kapszulagardrób elsősorban néhány jobb minőségű, klasszikus alapdarabot (felsők, nadrágok, szoknyák, dzsekik, cipők és kiegészítők) tartalmaz, amelyek soha nem mennek ki a divatból. Fontos, hogy minden szezonban beszerezzünk néhány ilyen ruhadarabot a gyűjteményünkbe, szem előtt tartva, hogyan illeszkednek majd a már meglévő ruhatárunkba. Arra sem árt odafigyelni, hogy közben megtartsuk a saját egyedi stílusunk. A tökéletes kapszulagardrób megkönnyíti az öltözködést, a mosást és a rendszerezést. Ráadásul, ha ügyesen gazdálkodunk, akkor még pénzt is megtakaríthatunk

Hogyan állítsuk össze a kapszulagardróbot?

Készítsünk listát és mindig azzal az évszakkal kezdjünk, amelyre készülünk. Ez leszűkíti a lehetőségeket, miközben biztosítja, hogy mindennel rendelkezzünk amire szükségünk van az előttünk álló három hónapban. Amikor közeledik a következő szezon, újra végignézhetjük a listát, és folytathatjuk a kapszulagardróbunk bővítését.

Az alapszínek képezik a kapszulagardrób magját. Három semleges szín közül választhatunk: fekete, barna vagy sötétkék. Fontos, hogy ezek közül csak egyet válasszunk.

Amennyiben ez nehezen megy, akkor készítsünk egy gyors leltárt a jelenlegi gardróbunkról és válasszuk azt a színt, amelyikből a legtöbb van. Így máris kevesebbet kell vásárolnunk.

Válasszunk ki ebből a színből néhány alapdarabot. Néhány mintás ruhadarab is maradhat, mint a csíkos vagy a pöttyös, mert ezek sosem mennek ki a divatból. 

Amikor ezzel megvagyunk, kiválaszthatunk két-három másik színt, amelyeket a legjobban kedvelünk, hiszen a kapszulagardrób létrehozásának nem az a célja, hogy unalmassá tegyük a ruhatárunk. Pont, hogy ekkor kezdjük hozzátenni a saját stílusunk és kialakítjuk a gardróbunk színpalettáját is. 

A hangsúlyos színek közül azokat kell választanunk, amelyeket kimondottan szeretünk viselni. Figyeljünk arra is, hogy olyan színeket válasszunk, amelyek nagyon jól mutatnak rajtunk. 

A cipőket és a kiegészítőket aszerint válasszuk ki, hogy a ruháinkkal úgy variálhassuk őket, hogy minden napszakban és eseményen a megfelelő stílusú szetteket viselhessük.

/Forrás és fotók: morebymeach.com/