0:00
/
Hamarosan bemutatkozik Flórián és Ede

A két macska, mely közel egy éve boldogítja a szekszárdi Gyűszűbirtok mindennapjait. Olyannyira, hogy ma már könyvszereplőként jelennek meg a szerzőpáros által jegyzett mesekönyvben.

Néphagyomány, humor és fejtörő

Valahol ez mind szerepel a könyvben, melyet a közreműködők december 10-én mutatnak be a birtokon, ahol remélhetőleg Ede és Flórián is elbilleg majd macskabajuszt villantva a gyerekek között.

"Némedi Pétertől szabadkezet kaptam az álmamim megvalósításához. Amiért nagyon hálás vagyok. A két befogadott cica életét immár egy éve követjük nyomon, számos grafika alapját adják. Sőt tulajdonképpen a Gyűszűbirtok arcaivá váltak. Reméljük olyan szeretettel fogadják majd, mint ahogy mi azt készítettük."

Így mesélt az utóbbi időkről Szabó Berni. A birtokon mindannyian beleszerettek a karakteres cicusokba, így szó sem volt arról, hogy nem maradhatnának ott. A könyv az ő sztorijukon át felölel egy teljes évet. Benne a négy évszak számos hagyományát felelevenítve, adott esetben Tolna megyei szokásokkal.

"Tulajdonképpen jó egy évünk ráment a könyvre. Berni amolyan mindenesként dolgozik a borászatnál, jó magam a Tolna Megyei Önkormányzat sajtófeladatait látom el. S ha mindketten letettük a munkát, akkor jött a könyv."

Tóth Róbert hozzátette a kiadvány valahol egyfajta kisokosként is funkcionál. Mert Ede és Flórián kalandos napjain túl foglalkoztató szerepel benne és a népi hagyományokra való nevelés is főszerepet kap. 

Ha van időd és szeretnél részt venni egy izgalmas könyvbemutatón, ahol még egy kis ajándék is vár, akkor írd be a naptárba december 10-ét!