0:00
/
A teremtés mámora

Ez a hívó szava annak az alkotótábornak, melyből hagyományt szeretnének annak megálmodói. A MOKK'ART mozgalom – a PIC-Túra a Gyűszűbirtokra invitálja hazánk jeles művészeit. Alkotni.


(a képen Szabó Berni)

Magányosan alkotók

Egy hét az alkotás oltárán. Tulajdonképpen ezt biztosítják a birtokon. Festőművészek ragadnak ecsetet és örökítik meg lelkiviláguk jelenét.


" A bor kultúrához való viszonyunk a könyveinken keresztül közismert, de most egy újabb projektben vehetünk részt együtt Bernivel"

– fogalmazott Tóth Róbert. Vele és Szabó Bernivel beszélgettünk.


(a képen Tóth Róbert)

– Nálunk fognak alkotni július 15-21 között – vette át a szót Berni – 20-án pedig kiállítás megnyitó lesz, mely közönség nyilvános vagyis várjuk a kultúra szerelmeseit az alkotókkal együtt. Jelenleg is vannak kiállított képeink Biszák László és Bazsonyi Arany munkái láthatók. Imre Péter szobor és falplasztikái a külső terület díszei.

Az alkotótábor során lesz olyan nap, amikor "csak alkotnak" a művészek és persze lesznek órák, melyekbe belefér egy-egy pincelátogatás vagy éppen felolvasóest.

– A MOKK'ART mozgalom keretbe foglalja azt a tevékenységet melyet megálmodtunk. Ebbe belefér a fotográfia, de az irodalom és képzőművészet is – sorolja Tóth Róbert.  Most is lesznek fotós kollégák, akik az alkotói folyamatokat analóg gépekkel örökítik meg.

A tábor szakmai vezetője Könyv Kata

Fontos volt számára a kvalitás, az életkor, a nemek aránya, akkor, amikor meghívta a művészeket Szekszárdra alkotni.

"Nagyon megtisztelő számomra ez a felkérés, ez a munkám elismerése is egyben" – mondta Kata, aki lelkesedéssel beszélt a várakozás időszakáról. Mint mondta, valahol a művészek egyfajta magányos alkotók, akik a tárlaton tárulkoznak ki az emberek előtt. Ez mindig egy izgalmas időszak.


(a képen Könyv Kata)

"Az alkotók a hétköznapok során édesanyák, apukák, dolgozó emberek. Lopva festenek. Időt lopva alkotnak. Nem könnyű dolog ez, de nagyon szép."

S ha kíváncsi vagy arra, mit alkotnak a Szekszárdra érkező vendégművészek, akkor tedd magad szabaddá a 20-i kiállításmegnyitóra!

(fotó: Gyűszűbirtok Facebook oldala)