Legtöbbünknek nincs lehetőségünk arra, hogy minden évszakban új, ráadásul a legújabb divatnak megfelelő bútorokkal dobjuk fel a lakásunk.

De hol itt a gond? Nem kell vagyonokat elszórnunk arra, hogy becsempésszük az őszi hangulatot a lakásba.

Íme néhány költséghatékony ötlet:

Manapság már olyan gyönyörű művirágokat készítenek, amelyek a lakásunk különleges díszei lehetnek. Főleg akkor, ha extra kiegészítőként teszünk rájuk, mint a fotón látható kis fán található kis égősort. Ráadásul így már hangulatlámpaként is funkcionál.

A mécses örök és mécsestartóra is szükség van hozzá. Akár a különböző bolhapiacokon, vásárokon vagy az internetes adásvételi oldalakon is ráakadhatunk néhány igazi kincsre, számtalan különleges, színében vagy formájában őszi hangulatot árasztó lakberendezési kiegészítőkre. Ha a faleveleket formázó mécsestartókba fahéj, alma, dió vagy juharszirup illatát árasztó mécseseket helyezel, már be is költöztetted az őszi erdőt a lakásodba.

A színes párnák képesek egy egész szoba atmoszféráját egyik pillanatról a másikra megváltoztatni. Szerencsére jó néhány olyan bolt van, ahol csodálatos őszi színekkel és mintákkal díszített párnahuzatokat vásárolhatunk. Ezeket elég csak ráhúzni a régi párnáinkra, elhelyezni őket a kanapén, a fotelban vagy az ágyon és egyből úgy érezzük, mintha az udvaron feküdnénk az őszi avaron.

Egy csokor kézzel szedett, szárított vadvirág nem kerül semmibe. Mégis jól mutat a lakás bármely részében, a konyhától egészen a hálószobáig, díszítsd hát velük „őszivé” az otthonod.

/Fotók: housebeautiful.com, country-classics.com, lights4fun, joules, bloombox club, furn, notonthehighstreet.com/