Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Harminc új történettel megjelent a Nagycsaládosok meséi 2. kötet, a könyvet vasárnap, a városi gyermeknapon mutatták be Kiskunhalason.

2017-ben jelent meg az első kötet 

Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke elmondta, meséken felnőtt szülők és a gyerekek is nagyon sok történetnek már tudják a következő lépését, fordulatát. A szervezet 2017-ben jelentette meg első mesés kötetét, olyan – részben az élet írta történetekkel, melyek új köntösbe bújtatva az alapvető értékekre hívják fel a figyelmet. Az első könyv sikerén felbuzdulva a NOE újabb pályázatot hirdetett, melyre mintegy négyszáz történet érkezett, ezeket olyan szülők írtak, akik maguk is rendszeresen mesélnek gyermekeiknek – közölte az elnök. Ezek közül választotta ki a zsűri a harminc legjobbat, legszellemesebbet. 

Nagyon fontos szerepe van a meséknek

A mese a valóságot ülteti át egy varázslatos világba, és egyúttal értékeket is közvetít. Az új kötet bemutatja, a mai szülők milyen meséket mondanak gyermekeiknek, és milyen értékeket kívánnak átadni. Ilyen az odafigyelés egymásra, a nyitottság mások iránt, az elesettek segítése. Nagyon fontos a humor a családok életében, de a mesék segíthetnek a fájdalom, a veszteség feldolgozásában is, hogy "erősebben álljunk a hétköznapokban, tudjuk, vannak, akikre számíthatunk" – hangsúlyozta Kardosné Gyurkó Katalin.