Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

El is ültették azokat a kórház parkjában a Szekszárdi 1. Számú Óvoda Kindergarten nagycsoportosai, a műtőblokk melletti részen.


A növényeket a Szekszárdi 1. számú Óvoda Kindergarten „Napocska” csoportjába járó nagycsoportosok -az óvoda díjnyertes „EON Föld bajnokai” pályázati programjának keretében- maguk termesztették az óvodakertben.

A közösen felnevelt virágokat ezután a város intézményeinek ajándékozták egy táblával együtt, amelyről mostantól minden arra járó megtudhatja, milyen nektárban gazdag virágokat érdemes a kertekbe, városi zöldterületekre ültetni, amelyek segítik a beporzást végző rovarok fennmaradását.

Fontos a természet közelsége és szeretete

Az, hogy a gyerekek minél hamarabb megtanulják és a mindennapokban is használják az újrahasznosítással, a zöldítéssel és a beporzó rovarok védelmével kapcsolatos ismereteket.

A kórház vezetése nagy örömmel vállalta a partnerséget a „Föld kis bajnokaival”, Kis Zoltán főigazgató és Ács Dóra főkertész fogadták és kísérték az ültetés helyszínére a kicsiket.

(forrás, fotó: tmkorhaz.hu)