Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szekszárdi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy 22 éves férfi ellen.

A vádirat szerint 

A vádlott nagybátyja a sértettnek, egy 15 éves fiúnak. 

„Közöttük feszült viszony alakult ki amiatt, mert a kiskorú sértett jelenlegi barátnője korábban a vádlott párja volt, közös gyermekük is született”

– írja közleményében Dr. Kiss Yvette a Tolna Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádlott 2023. november 25-én kora este egy tolnai üzletben összetalálkozott a sértettel és a barátnőjével. A vádlott a bevásárlókocsit tolva elhaladt a sértett mellett, amikor előzetes szóváltás nélkül hirtelen egy alkalommal, ököllel orron ütötte a kiskorú sértettet, majd továbbhaladt és kiment a boltból. 

A sértett orra vérezni kezdett

Orrcsontja megduzzadt, és a szemüvege a padlóra esett. Nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett, azonban figyelemmel a bántalmazás módjára, az ütés erejére és irányára, a vádlott cselekménye alkalmas volt nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülés, orrcsonttörés okozására is.

A büntetlen előéletű vádlottal szemben a járási ügyészség végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és a felfüggesztés próbaidejére pártfogó felügyelet alkalmazását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

(fotó: illusztráció, pixabay)