Mindez kedden délelőtt történt. Szerencsére csak egy tervezett, parancsnoki ellenőrző gyakorlat miatt gomolygott a műfüst kifelé az ablakokon, ahol a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság biztosított a készenléti állományának lehetőséget készségeik fejlesztésére.

A gyakorlat szerint tűzeset történt a Tolna Megyei Balassa János Kórház F épületében és emberek is tartózkodnak az épületben.

Az ezt követő 5. percben három tűzoltóautó érkezett a kórház régi fertőző osztálya elé, a kivonuló szolgálati csoportok csak ekkor tudták meg, hogy nem kell éles bevetésre számítaniuk.


„A régen fertőző osztályként használt épület tökéletesen alkalmas volt a gyakorlatra, szűk folyosójával és számos kis szobájával, ahová elrejthették a mentendő személyeket. Ráadásul az F épületben a betegellátást sem zavarták meg kivonulásukkal”

– fogalmazott Király Zsolt tűzoltó őrnagy, a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltó parancsnoka. Az állomány 2022-ben összesen 669 káresethez vonult ki.

A riasztástól számított, alig fél óra elteltével véget ért a gyakorlat, ahol a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság készenléti állományának minden tagja jól megfelelt minősítést kapott Király Zsolt tűzoltó parancsnoktól.

fotók: kórház weboldala