Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kitűnően szerepeltek a szekszárdi növendékek. Ha egy gyermek játszik egy hangszeren, az megváltoztatja az idegrendszer felépítését és felgyorsítja az agy fejlődését – mondják a zenetudomány területén pallérozódó kutatók. Egy speciális képalkotó eljárással mutatták ki a zene hatását az agyi tevékenységekre. Ezekben a vizsgálatokban különösen a hanggal kapcsolatos területek fejlődését bizonyították.

A hangokhoz kapcsolódik például az idegen nyelvek elsajátítása is.

Az agy fizikális felépítése is megváltozott azoknál, akik zenei képzésben részesültek.

Kutatások tapasztalatait szedték csokorba

Röviden az eredmény: csak jó hatással van a gyerkőcökre a dallamvilág.  Azt vették észre, hogy a zenetanulás a gyermekek életének számos területére hatással voltak. Kreatívabbak társaiknál, e mellett pozitív hatás mutatkozott nluk az intelligencia és motoros készségek terén. A komplex gondolkodás képessége, vagy az emlékezőképesség is fejlődött a zene hatására. 

Tudtad?

A zenében sok matematikai alkalmazással is találkozunk, ami inkább életszerű, mint az elvont matematikai elméletek – így a zenélés reál tantárgy elsajátításában is segít.

Sikert arattak a szekszárdi növendékek

A VI. Alapfokú Szanyi Irma Regionális Zongoraversenyről, melynek helyszíne Székesfehérvár volt.

Sándor Róza Emília – Arany
Chang Qin – Arany
Waffenschmidt Eliza – Ezüst,
Karácsony Hanna – Ezüst minősítést kapott

 

Felkészítő tanáruk: Erősné Máté Éva

Gratulálunk a gyerekeknek és felkészítő tanáruknak!

(fotó: Liszt Ferenc Zeneiskola Facebook oldala)